24 / 12

Merry New year and Happy... No, wait...
Happy Merry and New Christmas. Shit, no that ain't it.
Uhh, Merry New Happy and...
Ah, fuck it, you know what I mean

rubrik ??? !

jag orkar inte skriva nåt långt inlägg nu.   Men jag är iaf hemma i piteå efter en lång dag i fredags. Jag var tvungen att mellanlanda i sthlm, så jag fick sitta där på arlanda i några timmar, men men ... jag kom ju hem tillslut xD haha

trött

jävlar vad jag är trött !  Jag tvättade till halv 3 inatt och steg upp halv 9 för att fortsätta tvätta, jag vill ha allting rent innan jag åker hem imorgon. Men jag ligger ändå efter med tvättandet så det blir nog en lång natt ikväll också. Aja, jag slipper ju göra det när jag kommer tillbaka hit i januari.

Senare idag ska jag och spela paintball med klassen, så det ska bli riktigt kul. Sen ikväll ska jag packa och städa eftersom jag åker hem imorgon, dock är det jävligt tidigt så jag måste stiga upp typ halv 6 :S    det kanske inte ens är nån idé att gå och lägga sig då.

så här hade det nog blivit idag om vi haft vanlig skola...

rubrikjäävel !

nu har jag precis ätit och snart ska jag och träna.
skolan har varit ganska slapp idag så det var skönt. Vi bestämmde att vi ska spela painball med klassen på torsdag eftersom vi är lediga på morgon och det är sista dagen före lovet :P (fredag är det bara träning)  vi missar dock ekonomi-lektionen men eftersom vi har våran mentor i det ämnet var det lugnt. Vi har haft lektion istället för mentortid i flera veckor nu så vi har tid att ta igen .
Vi ska dock spela inomhus och då måste man spela med gummikulor istället för färgkulor, och det tar tydligen sjukt mycket ondare :o menmen... man får väl härda och se till att inte träffas, haha:P   men det ska ändå bli kul xD

på fredag åker jag hem och nu är det exakt en vecka kvar till julafton :D   fan vad skönt det ska bli med loov !

nä, nu orkar jag inte skriva nåt mer :S  

ha de gott !

nu är jag arg !

för ett tag sedan såg jag reprisen av luciatåget som visades på tvåan imorse. Och jag måste säga att det var en stor besvikelse.
för mig ska ett luciatåg vara stort, minst 25 stycken ska delta och det ska vara en lucia, flera tärnor, stjärngossar, tomtar och tre pepparkaksgubbar. Möjligvis kan man ha någonting mer också, tex tomtefar, lusse lelle osv...

Det första jag kan säga om dagens luciafirande på TV är att jag är väldigt missnöjd. Nu prioriteras tydligen barnprogram (bolibompa och liknande) och morgonsoffan enda dagen på året man kan ha lite omväxling. Men alla kanaler ska fortsätta med det gamla vanliga tjatet istället för att bevara en svensk tradition. För några år sedan hade man svårt att välja mellan ettan, tvåan och fyran för att alla kanaler visade ett stort riktigt luciatåg.
Dagens luciatåg visades på tvåan så det är ju bra att iaf en kanal bevarar traditionen, problemet var bara att endast 10 personer deltog i luciatåget. En lucia, 6 tärnor och 3 stärngossar. Alldeles för lite för min smak. Istället hade de en stor jävla kör i bakgrunden. Och sångerna gick i så många olika stämmor så man tillslut inte hörde vilken sång de sjöng. Och inte blir det bättre av att de inte har riktiga "luciatågssånger". Nu är det nya, moderna sånger, nästan mer poplåtar än julsånger. De flesta är även på engelska.
De få "riktiga" sångerna de har med har dom gjort om och sjunger konstiga versioner med flera stämmor. Till exempel "Staffan Stalledräng" var i en helt ny och konstig version. SKITDÅLIGT !

Mellan sångerna som det Lilla luciatåget sjöng var det även solosånger. Det kan jag tycka är okej om de iaf sjunger på svenska eller engelska. INTE på skånska eller "skångelska" (skånska + engelska). Man förstod ingenting.
Nästa mellanakt var typ malmös barnkör. Även dessa små ungar sjöng på skånska. Och det var jäävligt falskt. Jag kan inte tänka mig att en enda vanlig svensk ville se dom barnen. Bara ungarnas föräldrar kan ha tyckt det var "bra".
Den sista mellanakten var "Oh, Helga Natt". Det kan man ju tycka är ganska okej, men inte den här gången. Han som sjöng gjorde om den till en pampig opera. Den hade passat bättre i nåt operahus i Italien tsm med Pavarotti eller nån sån där, inte i ett svenskt luciatåg som visas på TV.

Man fick även se när det lilla luciatåget lussade på sjukhus, ålderdomshem, företag, nåt uteliggarställe osv. Då hade lucian inte samma krona som i kyrkan utan istället en modern elektrisk luciakrona som mest såg ut som fura lysande dildos.
Dessutom var det intervjuer med bla några uteliggare, och dom pratade så grov skånska så TV2 (eller det kanske heter SVT2) var tvugna att texta. Ingen svensk som bor utanför skåne är intresserad av att lyssna på nåt som lika gärna kunde vara hebreiska.

nää, det var det absolut sämsta luciatåg jag någonsin sett. En stor besvikelse !

enda +et går till SVT2 som visade ett luciatåg. Nästa år får vi bara hoppas att de har bättre omdöme och väljer ett mer traditionellt luciatåg.

om någon annan sett luciatåget på TV och har någon åsikt om det får man gärna skriva den.


nästa gång jag ska se ett luciatåg ska det fan vara på låg- eller mellanstadiet. Då får man se ett riktigt luciatåg med riktiga sånger.

grattis elin + lucia

okej, nu fyller inte elin år längre, men hon gjorde det för mindre än en timme sedan. Jag kan dessutom påpeka att jag var först att gratta hon, haha.  Hade tydligen lagt in i kalendern på mobilen att hon fyller år och så kom en påminnelse precis före tolv så jag skicka ett grattis-sms och blev tydligen först att gratta hon på 16-årsdagen.
så till hennes ära kommer en 1 och ett halvt år gammal bild på hon.


och med tanke på kläderna hon har ser det nästan ut som luciakläder (om man tar bort rosen). Och på tal om lucia så är det ju lucia nu.


och när det är lucia har man ju förståss luciatåg. Och det var tydligen  luciatåg idag på skolan. Jag missade det dock ...   Var en kvart försenad till det och då var det slut för länge sen :o
Senare hörde jag att det var 8 med i luciatåget och att dom sjöng bara 4 sånger. Orka ens ha ett luciatåg då .

och med tanke på luciatåg så hade dom luciatåg på hässlös gymnasium i västerås också. (för er som inte vet det så är det ett pilotgymnasium). 
Det är nog det roligaste luciatåget genom tiderna. Det är verkligen värt att spendera 11 minuter av livet för att se hela klippet.



haha, jag har alltid varit avundsjuk på programledarna i bolibompa. Dom lyckas alltid gå över från olika saker på ett jävligt smart sätt.  Typ dom pratar om svansar och visar nåt med svansar och sen säger dom: " och nu när vi ändå pratar om svansar tycker jag det är dags för pelle SVANSlös.
Dom gör alltid så och lyckas gå vidare med en ny film på ett så enkelt sätt, och i det här inlägget tycker jag lyckades ganska bra med det :D haha
till exempel andra stycket (under första bilden) är jag nöjd med =D

nää, nu ska jag snart sova. måste till stan och köpa j

jävla irriterande att man måste ha rubrik !!!

träningsfri dag idag. Rätt så skönt faktiskt. Jag tror det här är första veckan sen skolan började som jag har haft två träningsfria dagar samma vecka (helgerna räknas inte, då har jag oftast match istället).

Igår gjorde jag någonting som jag aldrig gjort förr i hela mitt liv, och det kändes riktigt konstigt att göra det också :o
Ni kan aldrig gissa vad jag gjorde ;) haha

Imorrn blir de gym på morgon. Sen skolan och kanske stan ett tag. Måste försöka hitta julklappar. (Något förslag till mamma, pappa, syrran ?)   Sen blir det träning på kvällen, och sedan åka hem och ta det lungt, förmodligen se idolfinalen också.

Nää, dags att sova...

Ha de gött !

merry christmas mr. bean

idag var träningen inställd. Jag vet inte varför. Men det var ganska skönt med en ledig kväll. Det blev tv och datorkväll istället , haha

och nu kommer ett nytt julklipp,   se hela, jag lovar att det är värt det :D

hata rubriker !

nu ska jag snart gå och lägga mig.Känner mig riktigt trött, men det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag steg upp halv 6 söndagmorgon.

Idag har jag tränat två gånger, först på skolan på morgon och sen på kvällen med juniorerna.
På juniorträningen träna vi en kvart extra så jag hann inte duscha, eftersom bussen gick precis då. Och nästa en halvtimme senare så jag orkade inte vänta. Så det var bara att springa till duschen genomsvettig och äcklig. Dom andra på bussen och spårvagnen tyckte nog jag luktade riktigt dåligt. haha
Iaf tog jag ett långt varmt bad när jag kom tillbaka till lägenheten. Jag upptäckte i lördags att det är riktigt skönt att bada, vi har ju inget badkar hemma så jag har egentligen aldrig fattat hur härligt det är. hahah

här kommer dagens låt, eller egentligen är det ett riktigt bra gitarrsolo av Mark Knopfler. En av världens bästa på gitarr sägs det.




fan vad irriterande att man måste ha en rubrik !

andra advent

när jag började med detta inlägg var det fortfarande andra advent, men det är det inte längre. Men ni får låssas att det är det fortfarande. Här kommer då två olika versioner med "rudolf the rednosed reindeer". Båda förtjänar en förstaplats på billboardlistan. Lämna gärna en kommentar på eran favorit.


den andra börjar på 25 sekunder.

USM

då var det dags att åka till kärra för första matchen i SM steg 3. Vi möter Aranäs klockan 16.45. Före det blir det mat med laget i klubblokalen.


hade dock inte tid att hita loggan för säsong 08-09. Så det fick bli förra årets.

nää, dags att åka nu.

fel !

jag hade fel, det var inte CS - bakgrund i youtube klippet. Det är battlefield .

dagens låt

under lovet när jag var hemma fick jag klagomål av stina för att jag aldrig lägger upp bilder i min blogg, men jag tar ju aldrig bilder så då är det inte så lätt.
Så här kommer en dagens låt istället. Den får mig att tänka på kära norrbotten men härliga dialekter.
Dock så är bakgrunden CS men det finns ingen annan, så blunda och lyssna istället.

ps. tack till milla som förklarade hur man lägger in ett youtube-klipp. Fan vad tjorvigt det var. Hade aldrig klarat det själv :o



nöjd nu stina ? ;D

stressad !!!

känner mig lite "små"stressad just nu !  jag står och gör mat (köttbullar och makaroner för tredje dagen i rad) och jag måste ta spårvagnen till backaplan senast 17.58 och sedan bussen till kärra. Men maten blir aldrig klar så jag blir mer och mer stressad hela tiden :o

nää, nu ska jag återgå till köttbullarna

19 dagar kvar...

jag fattar inte att jag har besökare varje dag så lite som jag uppdaterar, men det är ju kul att ni vill läsa. Och ibland (som nu) överraskar jag ju er och skriver ett inlägg.

veckan har varit ganska slapp, har nästan inte gjort någonting känns det som. I tisdags hade jag utvecklingssamtal och jag kan ju sääga att det gick riktigt bra. Det tog typ 5 minuter, haha. MVG i svenska, VG i estetisk verksamhet, VG i handboll och mest troligt VG eller MVG i samhälls och ekonomi. Så det var ju bra.

På kvällen (tisdag) pratade jag med mamma i telefon och jag märkte att man inte ska prata med hon efter 10 på kvällen, då ska hon sova. Men nu var det så att jag pratade med hon klockan halv 12 och mitt under samtalet så säger hon åt pappa som tydligen är brevid hon:  "Roger ! Var är min telefon ?
Då svarar jag : Du håller i den, du pratar med mig just nu.
Då svarar hon : Jamen, juste det gör jag ju. Det här är försent för mig, jag är alldelees föt trött att vara vaken.
sen skratta hon i typ tre minuter.
Det kanske inte låter så kul såhär, men det var det då. haha

i helgen är det SM som gäller. Och vi är tippade att vinna gruppen så det är ju bra :D


det är verkligen dålig julkänsla här i  göteborg. Nästan inte en enda julstake eller stjärna i fönstren. Dessutom är det ju ingen snö, bara regn.
Så jag har försökt få lite julkänsla nu på sista tiden. Jag har en ljusstake i fönstret och jag lyssnar mest på julmusik nu. Men det funkar dåligt, jag får ändå ingen riktig julkänsla. Tur att jag kommer hem några dagar innan julafton så hinner man få lite julstämmning innan.
Bara 19 dagar kvar till jul och 14 dagar tills jag kommer hem.
Dags att tömma frysen på mat alltså. Har typ 10 portioner nedfrysta, haha


DAGENS FRÄCKIS(AR)

Direktörerna för bryggerierna Heineken, Carlsberg, Guinness och Budweiser samlas i klubbhuset efter en 18-hålsrunda.
I baren :
- "En carlsberg, probably the best beer in the world", säger Carlsbergdirektören.
- "En kall Heineken som verkligen är världens bästa öl", säger Heinekendirektören.
- "En Budweiser, usa's bäst säljande öl", säger Budweiserdirektören.
- "En cola", säger Guinnessdirektören.
Förvånade frågar de andra varför han inte beställer en Guinness.
- "Nej, om inte ni dricker öl så gör inte jag det heller!"


Har du hört om teroristerna som sprängde hela vita huset?
- Det enda som står kvar är en svart barack.


Och eftersom jag ser i alla andras bloggar att de skriver dikter (som förövrigt ingen förstår och orkar läsa) vill jag inte vara sämre.
Därför kommer det nu en juldikt.

Melodi: Tomten av Viktor Rydberg

Jultomtens kuk är hård
Kulorna gnistra och glimma
Alla älskar i enslig gård
Och ger oralt i en timma

Sperman lyser vit på magen
Endast Lucia rider staken
I snön ligger tomten naken

Med snö han kyler den röda staken
Nissarna hoppar och kvider...
Ty tomtens kuk i röven svider

RSS 2.0