valborg

har precis ätit, har varit på skolan till halv 12,   och sen på stan efter det.   Nu ska jag snart iväg och spela minihandbollsnatta.   Det är en cup som spelas på valborgs under natten. Och man spelar på liten plan, 3 utespelare +målvakt,  och man har mjuk softboll och så.   Så det blir kul.   Blir kul att se mitt lag också, haha.   Vet bara calle, nagy och dino,  resten har jag typ aldrig träffat.   Aja, men det blir nog bra ändå :D


Nu ska jag packa väskan och sen fara

Ha de bra !

helgen

denna helgen har tillbringats i ljungby strand tror jag att det heter.   VI har spela GM (göteborgsmästerskapen) och det gick väl ändå rätt så hyfsat för oss.

på fredagkväll mötte vi västra frölunda och vann med 15 bollar .

lördag morgon förlorade vi med 8 mot RIK.    Men vi spelade dåligt, speciellt första halvlek.

Vi hade alltså ingen chans att vinna gruppen och fick satsa på att bli bästa tvåan istället. Vi behövde alltså slå mölndal med så många bollar som möjligt.
Vi och hisingen (från en annan grupp) låg på samma poäng och målskillnad (7+) inför sista matchen.
Vi vann våran match mot mölndal med 9 bollar. Sen hann vi precis se slutet på hisingens match mot önnered. Hisingen behövde alltså vinna med mer än 9 mål för att gå vidare.    Matchen var darrig hela tiden men hisinhen vann bara med 6 bollar så vi gick vidare till semifinal.

Samling 09.45 på morgonen idag. Semifinal mot aranäs klockan halv 11.    I rödspätte vann vi finalen mot aranäs, efter att ha tagit ikapp typ 8 bollar som dom ledde med i halvlek. Så dom var nog taggadepå revansch.    Men vi lekte med dom och vann med 28-14 (tror jag).

Det blev alltså final mot RIK (som vi förlorade mot i gruppen).   Men matchen började typ 16.30, så vi hade flera timmar mellan så jag och några till åkte och käka på burgerking.
Vi hann även se kärras B-flickor spela semi mot backa. kärra förlorade med en boll men var ändå gladare än backa (för dom förlorade BARA med 1 boll) haha.

Matchen innan våran var kärras a-flickor final mot önnered.   Men kärra förlorade. Sen var det prisutdelning för HJ, FA, och DJ.  Så vi värmde upp under tiden.

Sen efter den när vi precis skulle gå in på plan blev vi stoppade för det skulle vara nån jäävla dansuppvisning.    Så vi fick sitta och vänta i typ en kvart, så man hann bli helt kall.   Sen hade allt blivit försenat också så vi fick knappt nån tid på planen att värma upp.

Vi förlorade iaf matchen med 3 bollar.   Vi spelade rätt så dåligt (satte inte våra lägen och släppte linjen för mkt i försvar).  Men sen var domarna väldigt dåliga också, och vi fick inget med oss.   När det var 7 min kvar ledde vi med 1 boll men fick en konstig utvisning mot oss, och RIK gick ikapp till lika på straff. Och sen fick vi nån mer konstig utvisning och tappade taget om matchen.

Men vi kom ju iaf tvåa så det är ändå helt okej.

Vi fick dock vänta till klockan sju på våran prisutdelning,   trååkit :(    och sen var det världens segaste prisutdelning också.

Men nu är jag iaf hemma.   Och jag orkar inte skriva mer nu

Ha de bra !

läggdags

nu ska jag gå och sova.  Blir bara ett kort inlägg.

Måste bara säga :    Jag har sett en film !    Jag som aldrig brukar göra det. Ändå stolt man är.
Jag hade tråkigt igår kväll efter träningen och satt och kollade igenom datorn på filmer. Då hitade jag "The Curios Case of Benjamin Button".    Jag kom inte ens ihåg att jag hade laddat hem den,  men eftersom många har sagt att den är skitbra och den har fått bra betyg i tidningar också så såg jag den.   Och jag måste säga att den var grymt bra faktiskt.  Det var nog en av dom bästa filmer jag har sett.   Men då har jag ju inte sett så många filmer heller, så jag har int eså mycket att jämföra med.

Men nu ska jag sova.

Ha de bra !

gårdagen och dagen

gårdagens (kvällens) höjdpunkter :

1. Berg säger åt Jocke att slå honom - Jocke bitchslappar Berg hårt på kinden
    Jocke säger att det är Bergs tur att slå honom nu - Berg ger Jocke en rak höger på hakan. Jocke slår huvudet i väggen, tuppar av och faller med huvudet först i golvet. Ligger några sekunder, ställer sig upp och säger : Det är lugnt, det gick bra, sedan faller han ihop igen, ligger avsvimmad några sekunder.

2. Berg klagar idag tillsammans med Jeppe (som också ville bli slagen) att han har ont på kinderna.

3. PJ däckar och vaknar klockan två i mitt kök och undrar var han är.

4. Vi går för att handla och Berg säger : Jag vill inte slåss men skulle nån komma och och jävlas skulle jag inte banga - Vi möter ett gäng och Berg går efter dom och skriker (försöker starta ett gräl).  Vi får dra iväg Berg.

5. Berg spelar in sig själv när han sitter på toa och pratar med sig själv.

6. Jeppe och flinis moonar i camen åt linda (som ville att jag skulle starta camen för hon ville se vad vi gjorde).

Ja det var väl dom roligaste sakerna som hände. Det hände ju förstås mer också, men jag orkar inte skriva mer. Men nu när jag läser igenom det ser jag att det var Berg som lyckades med det mesta. haha


Idag hade jag ställt klockan på 10, så jag steg upp och började städa. Det såg förjävligt ut här.  Blev klar med städningen 3h 20 min timmar senare, alltså tjugo över 12. Och då städade jag nonstop. Inget annat.
sen snabbduschade jag och gjorde mej klar på 10 minuter. Åkte till backaplan och mötte calle. Vi tog bussen till kärra. Handlade mat på fatricks (stavning?) och gick till lillekärrhallen och käkade.  Väntade på supporterbussen till kärras andra kvalmatch till allsvenkan, bortamatch mot BK Heid.   Kärra hade 12 måls ledning från första matchen, så när kärra ledde med några bollar bara efter några minuter blev det "segern är vår" typ 10 min in i första halvlek.
Förrästen tände några 94or några grejer som sprutar ut ljus, typ tomtebloss fast starkare.  Och då startade brandlarmet i hallen så matchen startade försent. Sen sa speakern att man inte fick ha "tutor".  Och gissa vad alla gjorde då?   Jo, tutade ännu mer såklart.

Kärra vann iaf matchen med 7 bollar så dom gick upp till allsvenskan efter seger med totalt 19 bollar dom två matcherna.

Sen åkte jag spårvagn hem och käkade stekt palt.   Sen kom en granne och var sur. För nån hade kastat en glasflaska på bilparkeringen igår under festen, så det var glassplitter där.   Så jag fick gå ut och sopa upp det. Men under tiden jag sopade kom en annan granne (som var grumt trevlig) och undrade hur vi haft det igår på festen. Och så småprata vi lite om allt annat möjligt också.   Sen sa han att dom brukade ha grillfester på våren/sommaren och han bad mej komma på dom festerna,  typ sitta och ta några öl med han och hans kompisar / andra som bor här i huset.  
Han verkade tro att jag var äldre än 16, haha

Sen har jag suttit vid datorn resten av kvällen.

Och så fick jag veta att vi har gym imorrn istället för vanlig träning för hallen är upptagen för nåt annat : /        och jag som var taggad på att träna handboll.     men men...    gym behövs ju också tränas.

Nu ska jag sluta skriva, för jag känner att jag mest bara tomskriver för att ha någo att göra.

Ha de gott !

fest !

nu har precis dom sista dragit hem .

Det var absolut en lyckad kväll,   men nu ser det förjävligt ut här.  Jag försökte ta kort men det syns inget på dom för det är en dålig mobilkamera.    Men jag har då aldrig sett nåt så här stökigt tror jag :/

lär bli segt imorrn att städa upp allt.

Men extra tack ändå till emmelie och gabriella som stannade och hjälpte till att städa det värsta,   typ burkar och sånt.

Aja, nu ska jag väl försöka sova.   Berättar mer imorrn.

påsken

allt folk kommer kring åtta ungefär, så det är nästan en timme kvar, så då tänkte jag att jag kan bertätta om vad jag gjorde under påsken.

Men först : jag skar mej i tummen med morakniven när jag skulle skära renkött (eftersom göteborgarna vill smaka det).  Sen hade jag inget plåster, så nu sitter jag med handbollstejp och toapapper runt tummen, men det funkar bra det också.

Iaf, så fick jag ju lov en vecka innan alla pitebor, alltså på fredan. Men jag åkte hem på lördagmorgon, alldeles för tidigt. men men...  Jag överlevde ändå.
Farmor hämta mej på kallax, sen åkte vi och köpte mat och åt hemma hos hon.

Sen flöt veckan på ganska lugnt, jag var på backa en dag och träffa massor med folk så det var grymt kul :D

På torsdan var det bara en enda lång väntan...   Dagen gick skitsakta och jag längtade asmycket till fredagen.

På fredan gick jag upp klockan 6 och duschade och så.  Sen hjälpte jag till att packa det sista och strax efter åtta bar det iväg mot nalovardo.
vi kom fram lite efter 10 och gick upp i backen, där dom andra redan satt (vi kom nämligen fram sist).   Man kan säga att vi tog ganska mkt plats, vi var ju ändå 12 personer, plus kom några till så vi blev 16 stycken :P 
Det var iaf, jag, mamma, pappa, johanna       , annika, peter, sofie, simon,       lennart, annika, linda, anna      lars, jeanette, alexander, elvira        och dom andra kan jag inte namnen på.   plus så kom erik, annsofie, johannes &albin på söndagen också, så då var vi 20 stycken .

på fredagen åkte vi iaf skidor (asså slalom) hela dan.  på kvällen åt vi tacos och så bastade vi.
Och sen satt jag, sofie och johanna och spelade kort när linda smsa att hon inte kunde sova, så då kom hon också över och spelade några timmar.  anna vågade typ inte komma, eller så sov hon.    Jag vet faktiskt inte :O hhaaha

på söndan åkte vi skidor igen.  Och efter lunch hyrde jag o linda snowboard också, och anna lånade typ peters och provade .   Hon blev ändå rätt så bra till slut.   Och linda kom ihåg lite från förra året så hon var också rätt bra på att åka.
På kvällen åt vi påskbord i moréns stuga
Sen bastade vi igen, linda övertalade mej och simon att snöbada, så vi hoppade från ett staket, men det var skare, så jag fick sår på hela ryggen och simon på benen. Och dessutom fick simon typ snöloppor också XD hahaa

på söndagen åkte vi igen hela dagen, jag hyrde snowboard hela dagen, men jag sommnade efter lunch så jag åkte bara fram tills dess.  Men det är inte så konstigt att jag sommnade, för jag, simon och anna var uppe till halv tre och vi gick ju upp typ halv 8.
på kvällen åt vi surströmming i våran stuga,  asså i min familjs och nilssons (för vi delade stuga med dom.   
Och jag smakade tom lite.   Och det var ändå inte så jättedåligt som det var förra gången jag smakade.
Sen bastade vi lite igen, eller det gjorde vi före maten.
Efter vi ätit gick vi till moréns stuga, asså ungdomarna, utom sofie.  Och johanna gick hem ganska tidigt också. Så det blev bara jag, linda, anna och simon kvar.   Och då fick linda den smarta idén att sminka mej :o   men jag vägrade, det blev bara ögonfransböjning :P    haha,  shit vad äckligt det var :o
annars så såg vi mest på tv och pratade och så.

På måndan åkte vi hela dagen, eller nilssons åkte hem typ 15 men vi och moréns stannade till 16.    Sen stannade vi och åt på vägen hem i arvidsjaur.    det var ändå rätt så gott där och jag blev mätt, men det kanske beror på att jag åt min egen pizza, halva johannas, lite pommesfrites av linda och en kycklingbit av anna :P    men det var lite konstig kypare (heter det så)    Han var tvungen att ta beställningen i rätt ordning, och han var och klättrade på soffan dä linda och anna satt för att fixa nåt med en markis :P   och så gjorde han nåt mer också som jag inte kommer ihåg :P haha

Sen åkte vi hem, och på kvällen firade vi mormor som hade fyllt år medans vi var borta.

Det var väl ungefär vad jag gjorde under lovet, och jag kan säga att jag hade grymt kul.

Men nu kommer nog laget snart, eller vilka det nu blir som kommer :P    Jag vet faktiskt inte,  men det blir nog roligt iaf.

Ha de bra!

fest

de blir lagfest hos ej ikväll.    Det blir kul.

annars har jag bara slappat idag, typ suttit på balkongen i solen.   Vi har ju ändå 15 grader i skuggan.
Och så gick jag till coop och handlade. Första gången i år jag gick nånstans i shorts.  Mycket härligt :D

Nu ska jag duscha .

Ha de bra :)

stan

det blev ändringar.   Orre hörde om jag ska me in till stan så jag sticker dit istället XD
Jag får sola nån annan dag .

För er som inte vet ska orre börja på aspero till hösten, så nu är han här för att titta på skolan och laget.

varmt ute :)

vi fick sluta tidigare idag :D    slutar egentligen klockan ett men vi fick åka hem typ 11.40.    För läraren tyckte det var så fint väder ute. haha

så nu ska jag sätta mig på balkongen och sola / må skönt .
det är typ 15 grader ute i skuggan så det är nog hur skönt som helst i solen.

ha de bra !


rubrik ?

nu är jag tillbaka i götet.
Jag har nyss varit och handlat, och sen klockan 16 ska jag möta orre på backaplan. Vi åker till mig och fikar innan träningen.  Han är tydligen sjukt nervös nu inför första träningen, haha

Nu ska jag gå ner och gymma.

Ha de bra !

xcvsdf

åker till Göteborg nu.  
smsa - 073-0800177

nallo

om några timmar åker jag och min familj och tre familjer till (tror jag det blir) till nalovardo.   Det blir mest skidor och snowboard gissar jag.
Vi ska iaf stanna där till måndag, och på onsdag åker jag tbk till götet.

ska sova nu, ska ju ändå upp 6 imorrn.





ha de gött !

packat och klart !

nu så tror jag att allt är packat, eller jag har varit klar i flera timmar.  Men nu orkar jag inte tänka mer på om jag glömt nåt.

dags att sova !

ha de bra !

träningsvärk

nu känner jag att jag lever :o  och jag kommer förmodligen känna det ännu mer imorrn.

Dagen började med handbollsträning i 1 o en halv timme.  Varje övning vi gjorde var man tvungen att springa, så det var en jobbig träning.

Sen hade vi en timme på oss att åka och äta.


Sen klockan ett hade vi träning på friskis&svettis, det ingår tydligen i idrott&hälsa  (den vanliga handbollen ingår i "specialidrott")   Så vi tränade i ett annat ämne också.'

Vi hade box (asså boxning blandat med andra kampsporter).   Florin (min lärare) har tydligen tränat / tävlat boxning.

Det var iaf sjukt jobbigt, dessutom var vi ojämnt antal så jag fick slå mot danne som egentligen är skadad. Så jag gick aldrig vila och hålla mitslarna (stavas det så?)


Men det var grymt kul iaf. Och jobbigt, så det var ett grymt bra träningspass.


blir skönt att åka hem till pite imorrn


torsdag

idag har jag haft engelska hela dan. Först tre timmar före lunch och sen två timmar efter. Men det är ändå helt okej, vi har ju inga andra lektioner så.

imorrn (eller idag blir det) har jag träning på morgon som börjar halv elva, sen lunch, och sen träning igen mellan 13 och 15.  Tror vi ska ha box på friskis&svettis.
Sen har jag träning på kvällen också. Så det blir mkt träning imorrn.
Dessutom måste jag hinna packa och städa också, efterso jag åker hem till pite på lördag morgon.

Så om någon pitebo läser det här och inte ska göra nåt speciellt på lördag kväll kan ni ju höra av er.  Resten av familjen är nämligen i sunsvall på handbollscup.


nää, nu är det dags att sova :P

ha de gott !

RSS 2.0