dialekt ! (?)

nu har jag börjat prata lite göteborska ! (?) :o        man påverkas snabbt av andra dialekter alltså .
än är det inte så farligt men jag har börjat säga "gött",   vilket kanske inte är så konstigt eftersom det är göteborskans vanligaste ord ...   hahaha,    dom säger det hela tiden här nere :o

nää, nu sja jag ta och äta nåt :D

ha´de gött !

usm !

den här helgen spelade jag usm A-pojkar .   vi var tippade att komma tvåa i gruppen,  och att önnered vinner.    Men i den första matchen krossa vi önnered med 8 bollar,   och de andra matcherna mötte vi dåliga lag så vi var grupp-etta :D7
så det blir direkt till steg 3 .   Häärliit !

ha de gött !

jsm !

förra helgen spelade jag sm med juniorerna :D       jag spelade försvar nästan hela matcherna, bara lite anfall : /    men jag lyckades iaf göra två mål i sista matchen så det var kul. 
det är ju annars inte så lätt att göra mål om man bara spelar försvar :o hahaha

vi kom iaf trea i gruppen,     så det blir steg 2 istället för steg 3 direkt.    men det är bara att ladda inför steg 2 och vinna då ...  xD

flera inlägg

oj, nu har jag inte skrivit på länge .... :o

men jag orkar inte skriva ett långt inlägg om allt jag hunnit göra så det blir flera korta istället ...

klagomål !

jag har fått klagomål av olivia. Hon tycker inte att jag är kreativ med mina rubriker. Bara därför kommer jag fortsätta med mina enkla rubriker som alla förstår.
Jag hoppas att du läser det här Olivia !    För jag ska klaga lite på dig nu.

Om du har lyssnat på Mona-Lisa(ee) Rogmalm(eeöö), som vi har haft i svenska i 3 år borde du veta att rubriker SKA täcka innehållet i texten under rubriken, vilket mina rubriker gör ganska bra, dina engelska rubriker som ingen ens orkar läsa och översätta täcker garanterat inte innehållet i texten. Iaf inte varje gång, ibland kanske.  Ska jag vara ärlig vet jag faktiskt inte för jag har aldrig läst dina KONSTIGA rubriker.

hahaha, skönt att få klaga lite tillbaka :D   ta nu inte alltför illa upp olivia.  Du får gärna fortsätta med dina konstiga rubriker och jag kommer fortsätta att inte läsa dom. 
Om du istället skulle ha enkla rubriker som jag kommer jag att läsa dom xD hahah

idag hade vi iaf löptest 400 meter på morgonen.  Jag sprang på 1.16.24,   jag är ganska nöjd med tanke på att den snabbaste sprang på 1.12.??,  så jag var bara 4 sekunder saktare än han.

sen hade vi estetisk verksamhet, drama.  Vi gjorde typ en teater.  Trååkit :(  

nu på kvällen har jag vart och tränat och sen har jag bara tagit det lugnt.
Imorrn är det dags för junior-sm :D     hoppas att det går bra.   Men det blir tuft eftersom alla är 1-2 år äldre än mig.
aja, vi får se hur det går .

Nu ska jag nog ta och sova så jag orkar upp imorrn
ha de gott !

trött igen !

nu är jag trött igen, men jag ska ändå skriva lite,    sen ska jag äta också.    
Idag började jag 9.30 men jag kom 10 minuter sent,  jag är inte van med spårvagnar än :S haha
jag slutade 11 så det var en kort dag ,   och det var dessutom träning,    jag måste säga att onsdagar är världens bästa dagar.
Nu på kvällen var jag och tränade med juniorerna.   Skönt att kunna träna som vanligt igen, nu när jag inte är sjuk längre. Det enda jag inte kan göra är att springa ute.  Jag gör armhävningar, situps, upphapp & ryggupps istället.


veckan har annars varit bra. I måndags hade vi cooper-test ( 3 km ). Jag sprang på 11.50 men är sjukt missnöjd. Jag var jävligt förkyld,  om jag hade varit helt frisk och haft en bra dag hade jag nog kunnat sänka tiden med typ 2 minuter,   mitt mål var att springa under 11 min, men det får jag satsa på när vi springer på våren istället.
Men jag ska ändå inte vara så jättemissnöjd eftersom jag var fyra av alla handbollssperlare i både ettan, tvåan och trean. Hade jag varit frisk hade jag nog varit tvåa, för det var en kille i trean som var sjukt snabb.   Men på 8 km och uppåt skulle jag nog ta han,  tyvär ska vi inte springa så långt.  

nää, nu ska jag äta och sen sova :D

ha de gôtt !


trött !

jag är för trött för att skriva ett långt inlägg idag, det kommer imorrn istället.

ha de gott !

höst förkylningar !

fan vad jag har blivit förkyld !    en riktig höstförkylning, inte alls kul.   Men men, sånt är livet och jag överlever nog.

Idag har jag iaf varit i skolan som vanligt,  en riktigt lång dag.  Jag började 8.00 och slutade 16.00. Och jag hade nästan inga raster !
aja, det var iallafall inte så jobbiga lektioner, så det var ju då tur.

och imorgon är jag förrsästen bjuden på pitepalt efter skolan :D    ska bli riktigt gott :) hahah    och på lördag ska jag nog gå ut och äta med samma personer,  så det blir trevligt :D   då har jag nåt att göra i helgen, annars skulle jag nog ha suttit i rummet hela helgen, så det blir skönt att få komma ut.

och jag kan passa på att svara på en fråga jag fick. Olivia undrar hur det är att vara inneboende.  Så här kommer svaret.
Det är faktiskt helt okej, det kanske tom är roligare än att ha en egen lägenhet ibland, för man har iaf nån att prata med lite varje dag. 
Nackdelen är att rummet bara är 12 kvadrat-meter.  Man har väldigt lite förvaringsutrymmen, så jag har saker överallt.  Jag måste städa ordentligt minst en gång varje vecka för att det inte ska bli alltför stökigt .
En annan nackdel är att man måste ta hänsyn till den man bor hos, man kan tex inte se tv på så jättehög volym, lyssna på musik högt, eller spela gitarr högt.    Men iof kan man ju inte göra det i en vanlig lägenhet heller, då blir säkert grannarna sura :O hahah

men totalt sett är det helt okej att vara inneboende,   kan föreslå det till alla som flyttar hemifrån för att plugga på gymnasiet,  bara det är en trevlig hyresvärd som man kommer överens med .

nää, nu ska jag sova,  Man blir jättetrött av att vara förkyld

ha de gott !


göteborg !

oj vad aktiv jag varit med bloggen. har inte skrivit på typ tre månader :O haha   
aja, nu har jag ju flyttat till göteborg, så då kanske det är dags att börja skriva igen, så alla hema i piteå får veta vad som häder här.

aja, jag flytta ju då hit torsdag den 14 augusti. hela familjen åkte bil ner hit, resan tog Bara 16 timmar :O  det var riktigt segt kan jag lova.
vi kom då fram hit på kvällen och jag träffade hon jag ska bo hos för första gången, var lite spännande. men hon var iaf trevlig ,   dock INTE milf.
aja, vi packa in mina saker i rummet, sen lämna resten av familjen mej här och for till ett hotell.  
dom tre första dagarna här var vi mest i stan och kolla oss runt.   vi for också till skolan för att se var den ligger.    kan ju passa på att säga att skolan är ett gammalt regemente grån typ 1800-talet,  så det är typ ett slott eller nåt sånt.

på måndagen var jag iaf på skolan första dagen,  vi fick veta i vilken klass vi ska gå, och sen fick vi följa våran mentor till ett klassrum.   jag hammnade i klass 1F.   vi är en blandklass, vilket betyder att det är alla möjliga sporter blandat i klassen, tex handboll, fotboll, basket, friidrott, golf osv...    nästan alla andra klasser bestod bara av tex fotbollsspelare eller handbollsspelare.   men det är kul att få gå med andra sporter också :D

dom tre första dagarna var typ information och lära-känna dagar. eller vi hade två prov andra dagen ;O   men det var för att se om man har dyslexi och för att lärarna ska veta på vilken nivå dom ska lägga undervisningen.

på torsdagen börja dom riktiga lektionerna,  och ´vi fick den första läxan ,    i svenska :O 
på kvällen for mamma och syrran hem så då sa jag hejdå åt dom.

jag kan förrästen berätta också att jag läser en komprimerad/intensiv  utbildning.  det betyder att jag bara läser hela kursen i tex svenska i 8 veckor.  sen får jag slutbetyg i det och jag börjar med ett nytt ämne.   
Just nu läser jag sveska och estetisk verksamhet (drama/photoshop) i 8 veckor och samhälls en termin.
Det är ett bra sätt att läsa på eftersom man bara behöver koncentrera sig på ett ämne i taget,  och inga prov kan krocka med varandra.

Ja, nu vet ni allt om skolan,  så då kan jag säga att jag har skrivit på för kärra nu. Så nu spelar jag för kärra och inte längre för öjebyn,  måste säga attt det kändes lite konstigt att ha på sig gul/svart matchställ istället för blå/vitt.    Så nu är det samma färger som norrfjärden som gäller.
Jag har hunnit spela en cup med kärra, vi gick till final där vi förlorade mot varberg (norden cup vinnarna), det som var irriterande var att vi vann över dom i gruppspelet.
aja, vi ska vara nöjda ändå, vi hade knappt räknat med a-slutspel.


pappa for förrästen hem för en vecka sen, så nu bor jag helt själv:S  känns lite konstigt faktiskt . Aja, det kommer nog gå bra.

Så, nu vet alla vad som har hänt sen jag flytta hit ner till västkusten.


Ha de gött !          












RSS 2.0